Spamfilteret går ind og kigger på indholdet af en e-mail, ud fra indholdet vil e-mailen blive tildelt nogle points – Disse points betyder senere hen om e-mail bliver sorteret fra som spam.

Et eksempel kan være at ordet ”viagra” tildeler en e-mail en score på 9, og den vil så ud fra den tildelte score blive behandlet.

Sorteringen forgår på den måde, at 1 er en svag point, og 10 er en meget kraftig point. Det vil sige at e-mails som har fx en score på 4 eller derunder med stor sandsynlighed er en valid e-mail, hvorimod e-mails med 5-10 points højst sandsynligt er spam.

Det skal lige nævnes at e-mails med en pointscore på over 10 points, automatisk bliver slettet i vores system, da de med 99,99% garanti er spam e-mails.

Man har mulighed for at redigere sin spam sortering på følgende side: http://mail.mira.dk/cgi-bin/mailoptions.pl

Man skal logge ind med de tildelte logon oplysninger, hvis du er i tvivl om disse, eller har problemer med at logge ind – Så kontakt support afdelingen.

Ifølge overstående billede, er SPAM filtering blevet aktiveret, ved at sætte flueben feltet, også er der blevet angivet en spam score på 5.

Det skal lige nævnes at der som beskrevet på siden, ved brug af denne funktion vil e-mailen blot blive slettet, og derfor ikke være mulighed at genskabe i tilfælde af det er en valid e-mail. Hvis dette ikke er ønskværdigt, så bedes du gøre følgende:

Inde på siden med mailindstillinger, så ned i bunden og vælge punktet Avanceret.

Du vil nu får en ny side, hvor der nu er følgende:

Du skal nu markere det første felt med at flueben – og vælge punktet ”Viderestil til mappen” eller ”Viderestil til” – Hvis du ikke ønsker at e-mailen skal slettes. I næste felt skal du i tilfælde dit valg er ”Viderestil til mappen” skrive et mappenavn hvor e-mailen skal gå hen. Eller i tilfælde af du angav ”Viderestil til” skal du skrive den e-mail adresse hvortil den frasorterede e-mail bliver sendt.  Mere om dette senere.

I næste punkt skal vi vælge hvad der skal ske med e-mailen, før den (som i eksemplet) bliver sendt til e-mail adressen. I overstående e-mail har vi valgt at e-mailen skal have spampoints højere eller lig med 5 points.

I det tilfælde at man vælger e-mailen skal videresendes til en mappe, for eksempel ”Spam” – Så vil denne mappe blive oprettet på vores mailserver. Denne har du mulighed for at tilgå via IMAP, eller via vores webmail: http://webmail.mira.dk – Her skal du igen bruge de loginoplysninger som brugt tidligere.

Alle ændringer foretaget inde på mailindstillinger, skal gemmes ved at trykke på OK i bunden af siden.

Nyheder

Udgivet d. 03.01.2020

Jysk IT Partner Aps overtager pr. 1. januar 2020 de fleste af Mira Internets daglige aktiviteter....

Læs mere

Sponsor for DM i H-Boat 2017
Udgivet d. 01.03.2017

Mira Internet er indtrådt som sponsor af hjemmeside til Danmarksmesterskabet for H-både 2017 som...

Læs mere

Hurtigere internet i følgende områder i 2016
Udgivet d. 12.02.2016

I 4 kvartal vil følgende centraler / fremskuddet centraler blive opgraderet rundt om i landet,...

Læs mere